Vi er på mange måder vidt forskellige, og det ser jeg som en styrke

Q & A: Hvordan er det at begynde på en Henley MBA? Hvilke tanker gør man sig forinden, man tager på starter workshop i UK? Hvordan forbereder man sig bedst muligt? Og hvad mon udbyttet af turen er?

Hør fem MBA’ere svare på seks skarpe spørgsmål om netop de forhold. Her er det Mads Graves Larsen, 43 år og General Manager at University College Sealand, der fortæller om sit første møde med Henley.

Hvordan forberedte du dig til starter workshoppen?

Jeg valgte at tage det, som det kom. Jeg har tidligere fuldført en master i Public Management, og min erfaring er, at man kan forberede sig nok så meget, men at man skal rigtig i gang, før man for alvor ved, hvad der rammer én.

Det var også tilfældet her, og det var derfor først i dagene op til, at jeg begyndte at tænke på de nye mennesker, jeg skulle møde, og hvad der mere præcist var på programmet. Jeg var spændt, men absolut ikke nervøs.

Hvilke overvejelser gjorde du dig forud for turen? Hvilke forventninger havde du?

Jeg håbede at få vished om, at Henley-MBA’en, udover det personlige fokus, også er stærk på den mere kommercielle del, på det hardcore økonomiske og på den strategiske marketing. Den første dag var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det ville være tilfældet.

Man begynder blødt, og jeg frygtede lidt, det bare var endnu et lederkursus, jeg var på. Men det ændrede sig hurtigt. Allerede på andendagen kom der meget mere tempo på, mere vægt, indhold og substans i tingene.

Her fik vi den første større opgave stillet, som skulle afleveres allerede 14 dage efter, og man begyndte at mærke lidt af det pres og de krav, der stilles til én, når man en læser en MBA. Det synes jeg, kun er fedt. Det virker ikke uoverkommeligt, men derimod motiverende og inspirerende. Det bliver udfordrende, helt klart, men jeg glæder mig.

Hvordan var det at skulle socialisere med fremmede mennesker?

Det var rigtigt fint og gik super godt. Jeg blev placeret i en studiegruppe med nogle mennesker, jeg nok aldrig ville være kommet i kontakt med, hvis ikke det var for MBA’en.

Vi er på mange måder vidt forskellige, og det ser jeg som en stor styrke. Det er sundt med andre input, end dem man er vant til. Vi har det fint sammen og byder alle ind med hver vores.

Mit bidrag går primært på at få fart på dialogen. At få folk til at åbne op og ikke være bange for sige, hvad der skal siges. Der er ingen grund til at være genert eller at holde sig tilbage. Alle skal kunne komme til orde, og man skal kunne give både ros og kritik.

Det fungerer super godt indtil nu, hvor alle virker engagerede og drøn-motiverede. Gruppens formål er at sikre, at vi hver især kommer i mål på en bedre måde, end hvis vi ikke havde hinanden. Kan vi indfri det, vil det være perfekt.

Hvad har du ellers bidt mærke i? 

Det var sjovt at opleve, hvor intens det klassiske engelske bliver dyrket. Man værner virkelig om traditionerne, kulturen og den historiske bagage. Det er charmerende og virker inspirerende. Jeg har tidligere været på både Standford i Californien og Insead i Frankrig, og i forhold til dem udmærker Henley sig ved sin britiske nobleness. Det kan jeg godt lide. Man får med workshoppen et rigtig godt indtryk af, hvad MBA’en indbefatter, og hvad Henley er for en størrelse.

Og så holder det stik, dét med, at undervisningen er direkte overførbar. Jeg kunne allerede torsdagen efter, vi kom hjem, tage noget af det, vi lærte på workshoppen med mig på jobbet.

De tanker og overvejelser jeg gjorde mig, lejrede sig hurtigt og gjorde mig bl.a. endnu mere op- mærksom på vigtigheden af uddelegering af ansvar og opgaver.

Det er egentlig ret godt gået på bare tre dage.

×